Ambalaj ve paketleme endüstrisi çözümleri için birden fazla uygulama mevcuttur. Ürünlerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde ambalajlanması adına çember makinaları kullanılırken depolama ve lojistik sürecinde ise streç makinalarından yararlanılır. Ayrıca farklı ürün türleri için özel olarak geliştirilen koli bantlama makinaları önemli bir yere sahiptir.

 

Ürünlerin verimli ve güvenli bir şekilde paketlenmesi, depolanması ve taşınması amacıyla çeşitli ekipmanlar kullanılırken söz konusu çözümlerde ürünlerin şekil ve boyutları kontrol edilmelidir. Ambalaj ve paketleme endüstrisinde kullanılan makinalar aslında ürünlerin tüm özelliklerine göre optimize edildiği için herhangi bir sorun yaşamadan paketleme ve depolama gibi süreçler otomatik olarak yönetilebilir.

 

Ambalaj ve Paketleme Endüstrisi için Akülü Çember Makinası

 

Akülü çember makinaları, paletleme, paketleme ve ürün sabitleme işlemlerinde tercih edilir. Bataryalı ve taşınabilir cihazlar olan bu makinalar farklı şekillerde kullanılabilir. Manuel uygulamalara göre daha az iş gücü gerekirken pratik çözümler sunmaya devam eder. Endüstriyel alanlarda, büyük ve ağır yüklerin güvenle taşınması için akülü çember makinalarının kullanım alanı genişlemeye devam etmektedir.

 

Akülü çember makinalarında lityum iyon bataryası bulunur. Bu bataryalar tam şarjda çalıştığında yüksek sayıda çemberleme yapar. Ayrıca uzun vadeli bir kullanım söz konusudur. Kompakt ve hafif tasarıma sahip olan bu cihazlar kolayca taşınabilir. Kabloya ihtiyaç duymadığı için dilediğiniz yerde işlem sağlayabilirsiniz. Son olarak ergonomik tasarımlıdır ve tek elle bile kullanım imkanı verir. Operatör yorgunluğunu azaltan özelliği sayesinde ambalaj ve paketleme endüstrisi için son derece uygun makinalardır.

 

Bu sektörde palet sabitleme, ağır ve büyük ürünlerin çemberlenmesinde ve ürün paketlemede kullanılır. Ambalajlı ürünlerin sorunsuz bir arada tutulmasını sağlarken ürünlerin dağılmasını önler. Palet üzerindeki ürünlerin de taşıma esnasında sabit kalmasını sağlarken ağır ürünlerin çemberlenmesini sorunsuz olarak tamamlayabilir.

 

Akülü çemberleme makinasının bazı teknik özellikleri vardır. Genelde polyester ya da poliprolipen çemberlerle uyumlu olan bu makine, ürünlere zarar vermeden güçlü bir şekilde bağlamaktadır. Her modelin farklı bir gerdirme kapasitesi bulunurken genelde 1000 ile 5000 N arasında değişen gerdirme kuvveti sağlar. Bu rakamlar ağır yüklerin en güvenli şekilde sabitlenmesini beraberinde getirir. Çember genişliği ortalama 9 ile 19 mm arasındadır. Bu sayede geniş ürünler de sabitlenebilir. Operasyonlarda verimlilik ve hız artışı sağlarken dakikada birkaç paketleme yapılabilir. Ayrıca otomatik olarak gerdirme, kaynaklama ve kesme işlemlerini de sağlamaktadır.

 

Düzenli batarya kontrolü sağlayarak makinenin performansını artırabilir ve uzun vadede kullanabilirsiniz. Ayrıca makinanın yine düzenli temizlenmesi gerekir. Çünkü çemberleme işlemi sırasında kalıntı ve toz birikimleri bu sayede önlenebilir. Son olarak düzenli bakımını yaparak makinenin ömrü uzatılabilir. Kablosuz çalışma, yüksek verim ve hız, düşük iş gücü ihtiyacı ve minimum hata payı gibi avantajlar sunan bu cihazlar büyük hacimli işler için en ideal çözümdür.

 

Ambalaj ve Paketleme Endüstrisi için Otomatik Çember Makinası

 

Otomatik çember makinası, ambalaj ve paketleme endüstrisinde ürünlerin çevresine çember geçirerek sabitlemek için kullanılır. Tam otomatik olarak çalışan bu makinalar paketleme aşamasında güvenlik, verimlilik ve hızlı bir işlem sağlar. Genelde büyük üretim hatlarında kullanılırken depo ve lojistik merkezlerinde sıkça tercih edilir. Manuel müdahaleye gerek duymayan bu cihazlar ürünleri önce sarar daha sonra gerdirir. Kaynak yapma ve kesme işleminden sonra ürünler taşınmaya hazır hale getirilir.

 

Ambalaj ve paketleme endüstrisinin önemli bir süreci olan otomatik çember makinalarının yarı otomatik versiyonu da bulunur. Bu cihazlarda ürünler manuel yerleştirilir. Operatörün işlemi başlatmasıyla beraber çemberleme süreci de başlar. Tam otomatik cihazlarda ise üretim hattına tam entegre söz konusudur. Yani ürünler otomatik olarak çemberlenir. Lojistik ve depolama aşamasında kutu ve paletlerin sabitlenmesi ve taşınmasında kullanılan bu makinalar gıda – içecek endüstrisi, mobilya endüstrisi, elektronik, beyaz eşya ve ambalaj endüstrisinde tercih edilir.

 

Otomatik çember makinası manuel müdahaleye gerek duymadığı için iş gücü gereksinimini azaltır. Sürekli ve hızlı bir çemberleme sunduğu için üretim hattında zaman kazandırmaktadır. Ayrıca tüm çemberleme süreçleri aynı güvenlik ve sıkılıkta yapıldığı için taşıma esnasında hasar görme ihtimali de azalmaktadır. Son olarak bu makinalar sayesinde ürünler depolama ve taşıma sırasında zarar görmez ve daima sabit kalır.

 

Ambalaj ve Paketleme Endüstrisi için Streç Makinası

 

Farklı boyutlardaki ürünlerin çevresine otomatik olarak streç film saran makinalara streç cihazı adı verilir. Ürünleri taşıma sırasında birbirine yapışmasını engelleyen ve dış faktörlerden koruyan bu makinalar yarı otomatik olarak da çalışabilir. Ürünler öncelikle makinanın streçleme kısmına yerleştirilir. Daha sonra otomatik taşıma bandı üzerinden bu ürünler makinaya ulaşır. Otomatik streç makinası daha sonra ürünleri sararak süreci tamamlar. Bu aşamada otomatik germe işlemi de cihaz tarafından yapılır. Streçleme bittiğinde film otomatik kesilir ve taşımaya hazır hale gelir.

 

Ambalaj ve paketleme endüstrisinde döner tabla, yarı otomatik ve tam otomatik streç makinaları kullanılabilir. Ayrıca kollu makinalar da bu endüstride streçleme için tercih edilebilir. Tam otomatik cihazlarda ürünler otomatik streçlenir. Dağıtım merkezleri ve büyük ölçekli üretim merkezlerinde kullanılan tam otomatik makinalar dışında operatörün ürünleri yerleştirdiği yarı otomatik sistemler de bulunur. Orta ve küçük işletmelerde kullanılan yarı otomatik cihazlar dışında ürünün sabit noktada durarak streçlendiği döner tabla makinaları da günümüzde yaygınlaşmıştır. Ancak en verimli ve hızlı uygulama tam otomatik streç makinaları tarafından gerçekleştirilir.

 

Streç filmler bu makinalarda genelde 500 ile 1000 mm arasındaki genişliğe sahiptir. Filmlerin kalınlığı da değişebilir. Gerdirme oranı ortalama %300 oranında olmakla beraber dakikada birkaç ürün streçlenebilir. Yüksek hızda çalışma kapasitesine sahip olan streç makinası ürünleri dış etkenlerden korumaktadır. Ek olarak hafif yapısı sayesinde taşıma maliyetlerini azaltan bu cihazlar çevre dostu seçeneklerle donatılmıştır. Çünkü birçok streç film, geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmektedir.

 

Ambalaj ve Paketleme Endüstrisi için Koli Bantlama Makinası

 

Koli bantlama makinası, ambalaj ve paketleme endüstrisi için önemli bir cihazdır. Koli ve kutuların üzerine bant çeken ve bu sayede kapatma işlemini tamamlayan makinalar sayesinde ciddi oranda verimlilik sağlanır. Ayrıca ürünler bu sayede güvenle depolanır ve taşınır. Depolarda, üretim hatlarında, lojistik merkezlerinde ve daha pek çok endüstride koli bantlama makinaları tercih edilmektedir.

 

Hem alttan hem de üstten bantlama yapan bu cihazlar yarı otomatik, manuel veya tam otomatik olarak tercih edilebilir. İş gücü maliyetini ciddi oranda düşürürken bantlama sürecinde tam kalite sağlanır. İlk aşamada koliler makinanın bantlama bölümüne bırakılır. Daha sonra cihaz alt ve üst yüzeylere bantlama işlemi gerçekleştirir. Yarı otomatik cihazlarda bu aşama operatör tarafından yönetilir. Bantın çekilmesinden sonra banta uygun noktalarda kesme işlemi başlar. Son aşamada ise ürünler çıkış noktasına doğru yönlendirilir.

 

Koli bantlama makinalarında bant genişliği genelde 48 ile 72mm arasında olur. Genelde maksimum ve minimum koli boyutlarına göre ayarlanan genişlik ve yükseklik ayarlarıyla beraber dakikada 40 adete kadar koli bantlanabilir. Bantlamadaki işlem hızı ayrıca motorların kapasitesine bağlı olarak değişmektedir.

 

Ürünlerin Sektöre Faydaları ve Avantajları

 

Bu ürünler ambalaj ve paketleme sektörüne ciddi faydalar sunar. Otomatik sistemlerle donatılan bu cihazlar ilk olarak zamandan tasarruf sağlamaktadır. Bantlama, çemberleme ve streçleme işlemleri dakika içerisinde onlarca ürüne uygulanabilir. Bu durum üretim hattındaki verimliliği artırmaktadır. Ayrıca her koliye aynı işlem yapıldığı için güvenli bir paketleme süreci söz konusudur. İş gücü maliyetini azaltan bu makinalar ürünleri taşınacağı yere kadar korumaya devam eder.

 

Makinalar özel güvenlik sensörleriyle donatılmıştır. Meydana gelebilecek iş kazalarını engelleyen bu durumun yanı sıra acil kapatma düğmeleri de yer almaktadır. Tutarlı çemberleme, streçleme ve bantlama yapabilen bu makinaların kullanımı basittir. Otomatik olarak çalıştıkları için ürünlerin cihaza yerleştirilmesi yeterlidir. Verimliliği her zaman yüksek olan cihazların hassas ürünlere zarar vermeden aksiyon aldığı unutulmamalıdır. Tüm standartlara uygun yapısı sebebiyle enerjiden tasarruf sağlamaya devam ederken farklı sistemlerle entegre çalışabilir. Son olarak bu makinalar manuel uygulamalara göre daha hızlı ve kaliteli bir çalışma sürecini beraberinde getirir.

 

Mosca Fusion Çember Makinesi

Mosca Fusion Çember Makinesi

Mosca Kzv 111 Tam Otomatik Çemberleme Makinesi

Mosca Kzv 111 Tam Otomatik Çemberleme Makinesi

Robopac Palet Streçleme Makinası

Robopac Palet Streçleme Makinası

Robopac Tam Otomatik Palet Streçleme Makinası

Robopac Tam Otomatik Palet Streçleme Makinası

Robopac Bantlama Makinası

Robopac Bantlama Makinası